Kuuluvuus

Radio Classicin FM taajuudet:

Fiskars 104,3 MHz 

Helsinki 92,9 MHz 

Hyvinkää 103,4 MHz 

Hämeenlinna 88,1 MHz 

Jyväskylä 96,2 MHz 

Kuopio 94,8 MHz

Lahti 107,4 MHz 

Oulu 99,6 MHz 

Pori 104,8 MHz 

Seinäjoki 107,4 MHz 

Tampere 92,2 MHz 

Turku 106,8 MHz 

Valkeakoski 90,3 MHz

Voit kuunnella Radio Classicia myös Radiot.fi-sovelluksen kautta tai alalaidasta löytyvällä soittimella.

Radio Classicin kaapelitaajuuksia: 

Tarkempaa tietoa kaapelijakelusta saa oman paikkakunnan jakelijalta tai taloyhtiöstä

Digiradiot: 

Icecast: https://stream.gbtimes.com/classic

Nyt soi

Fauré Gabriel

Barcarolle No.12 In E Flat, Op.106

Classicin viikkokilpailu: LORELEY-oopperan lippupalkinto! Helsingin Oopperayhdistys.

Maamme-laulun säveltäjän Fredrik Paciuksen Die Loreley -oopperan kantaesitys oli Aleksanterin teatterissa vuonna 1887, minkä jälkeen Die Loreleyta ei ole lainkaan esitetty näyttämöllä. Vuonna 2019 tulee 210 vuotta suomalaisen taidemusiikin isänä pidetyn ja Maamme-laulun säveltäjän Fredrik Paciuksen syntymästä, ja sen kunniaksi tämä arkistojen kätköistä kaivettu helmi esitetään ensimmäisen kerran itsenäisessä Suomessa – kuitenkin alkuperäisellä näyttämöllään!

Ooppera perustuu saksalaiseen tarinaan Lenore-neidon ja maakreivi Oton rakkaudesta. Otto on kihloissa jalosukuisen Berthan kanssa eikä voi perua häitään. Petetty Lenore haluaa kostaa ja pakenee Reinin rannalle, jossa hän saa luonnonvoimilta apua kostolleen. Edelleenkin erään Reinin mutkan kallio tunnetaan nimellä Loreley, ja se on kansan keskuudessa kiertävien tarujen mukaan houkutellut vuosien varrella laulullaan yhden jos toisenkin jokilaivurin ajamaan karille.

Ohjaus Ville Saukkonen, pääosissa mm. Saara Kiiveri ja Tero Harjuniemi. Orkesterina Ylioppilaskunnan Soittajat, kapellimestarina Mikk Murdvee. Tuotanto Helsingin Oopperayhdistys – Helsinki Opera ry.

Vastaa Radio Classicin viikkokilpailun kysymyksiin oikein ja voit voittaa 2 x 2 lippua Die Loreley -oopperaan tammikuussa 2019! Vastausaikaa on 2.1.2019 klo 8:00 saakka.

Viikkokilpailuun pääset tästä!