• Falla Manuel de

    7 Espanjalaista Laulua: III. Asturiana
  • Bartók Béla

    Neljä Slovakialaista Kansanlaulua: I. Slovakialainen Häälaulu
  • Fauré Gabriel

    Elegia

Kuuluvuus

Radio Classicin FM taajuudet:

Fiskars 104,3 MHz 

Helsinki 92,9 MHz 

Hyvinkää 103,4 MHz 

Hämeenlinna 88,1 MHz 

Jyväskylä 96,2 MHz 

Kuopio 94,8 MHz

Lahti 107,4 MHz 

Oulu 99,6 MHz 

Pori 104,8 MHz 

Seinäjoki 107,4 MHz 

Tampere 92,2 MHz 

Turku 106,8 MHz 

Valkeakoski 90,3 MHz

Voit kuunnella Radio Classicia myös Radiot.fi-sovelluksen kautta tai alalaidasta löytyvällä soittimella.

Radio Classicin kaapelitaajuuksia: 

Tarkempaa tietoa kaapelijakelusta saa oman paikkakunnan jakelijalta tai taloyhtiöstä

Digiradiot: 

Icecast: http://stream.gbtimes.com/

Nyt soi

Bartók Béla

Vier Slowakische Volkslieder - I. Hochzeitslied Au

Historia herää eloon kesäisessä Suomenlinnassa

Suomenlinna on ainutlaatuinen historiallinen matkailukohde Helsingin edustalla, jossa tapahtuu kaikenlaista erityisesti kesäaikaan. Radio Classic vieraili yhdessä maailman suurimmista merilinnoituksista ja tutustui sen tarjoamiin seikkailuihin.

Suomenlinnassa elämyksiä tarjoaa Ehrensvärd -seura, joka on kehittänyt Suomenlinnan toimintaa jo 1920-luvulta alkaen. Seura järjestää opastettuja kävelykierroksia, pitää yllä Ehrensvärd- ja Suomenlinna-museoita ja antaa mahdollisuuden seilata vaikkapa 1700-luvun malliin rakennetulla tykkisluuppi Dianalla. Uudenlaiset tavat tuoda esille historiaa ovat tärkeitä seuralle: Suomenlinnan vaiherikas historia herätetään henkiin tarinoiden ja draamallisuuden kautta. 

Parhaiten Suomenlinnaan ja sen historiaan tutustuukin erilaisilla opastetuilla kävelykierroksilla ja seikkailukierroksella. Yleisökierrokset vievät ympäri saaren ja joskus myös yleisöltä muutoin suljettuihin paikkoihin, kuten "Tykit ja tunnelit"-kierroksella.  Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierroksilla saattaa myös tapahtua kummia: historialliset hahmot voivat tupsahtaa vastaan nurkan takaan ilmielävinä! Jopa itse komendantti Ehrensvärd  saattaa innostua tapaamaan vieraita lasten seikkailukierroksilla... Opastettuja kierroksia järjestetään ympäri vuoden, niin yksityishenkilöille kuin suuremmillekin ryhmille. Kiihkeimpänä kesäsesonkina yleisöopastuksia järjestetään suomen, englannin ja ruotsin lisäksi myös saksaksi ja kiinaksi.

 

Suomenlinnassa ei tarvitse pysyä maakrapuna, vaan meriseikkailun ja suolan makuun pääsee ainutlaatuisella tykkisluuppi Dianalla, joka on rakennettu Suomenlinnan telakalla 1700 –luvun mallin mukaan. Alus on tarkoitettu ketterään purjehdukseen saaristossa ja sillä voi sekä soutaa että purjehtia. Myös vierailijat pääsevät halutessaan airoihin. Tykkisluupilla järjestetään yleisöpurjehduksia kahdesti päivässä 28.6. alkaen ja  historiallisen tunnelman takaa seikkailunäytelmä ja ajanmukaisiin asuihin pukeutuneet näyttelijät, jotka lähtevät mukaan merille.


1700-luvun teema näkyy Suomenlinnassa kaikkialla. Tänä vuonna järjestetään 6.7. erityinen 1700-luvun tapahtuma, jossa voi eläytyä tunnelmaan tanssimalla aikakauden musiikkiin, tavata useita hahmoja suoraan 1700-luvulta pukuineen ja tutustua merisodankäyntiin tykkisluuppi Dianalla. Auringonpaiste, lokit, meri ja Suomenlinna odottavat.

Kuuntele Mika Linnun lyhytohjelmasarja suoraan Suomenlinnasta radio Classicin SoundCloudista:  

https://soundcloud.com/radioclassicfi/sets/suomenlinna-lyhytohjelmat TAI kuuntelemalla sivun alaosasta suoraan!

Lisää tietoa kierroksista, tapahtumista ja  Suomenlinnan tarjonnasta: www.suomenlinnatours.fi, sähköpostitse guidebooking@suomenlinnatours.com ja puhelimitse 09 6841850