Kuuluvuus

Radio Classicin FM taajuudet:

Helsinki 92,9 MHz 

Hämeenlinna 88,1 MHz 

Kuopio 94,8 MHz

Lahti 107,4 MHz

Oulu 99,6 MHz 

Tampere 92,2 MHz 

Turku 106,8 MHz 

Voit kuunnella Radio Classicia myös Radiot.fi-sovelluksen kautta tai alalaidasta löytyvällä soittimella.

Radio Classicin kaapelitaajuudet:

Tarkempaa tietoa kaapelijakelusta saa oman paikkakunnan jakelijalta tai taloyhtiöstä

Digiradiot: 

Icecast: https://stream.gbtimes.com/classic

Nyt soi

Kaski Heino

Song Without Words

SoileTours: Näe Bellinin upea Norma Napolissa 17.- 21.2.2020

Lähde nauttimaan oopperasta ja hakemaan elämänvirtaa Napolista 17-21.2.2020!


Teatro San Carlo vetää vertoja jopa Milanon La Scalalle, monet oopperan ystävät ja asiantuntijat asettavat San Carlon jopa etusijalle. Ohjelmatarjonta on huikeaa, tasokasta ja elämyksellistä. Itse Napolin kaupunkiin ovat vuorollaan ihastuneet tai vihastuneet monet tunnetut historian taideihmiset, kuten Caravaggio ja Wilde.

   

Napoli herättää voimakkaita tunteita alkaen syvästä rakkaudesta kiivaaseen intohimoon: Napoli on täynnä taidetta ja kulttuuria, toisaalta rapistuvia palatseja ja kapeita kujia, kaiken keskellä napolilaiset puhuvat kovaan ääneen ympärillä, pyykit leijuvat kuivumassa ja pizzauunit tuoksuvat! Tämä kaupunki on pakko nähdä! Matkamme ohjelmaan sisältyy Bellinin upea Norma Teatro San Carlossa!


17.02.2020 Maanantai: Rooma, viinitilavierailu, Napoli

Lähtö Helsingistä Finnairin aamulennolla Rooman Fiumicinon lentokentälle, jossa vastassa suomalainen opas. Lentokenttämuodollisuuksien jälkeen lähdetään bussilla kohti Campanian maakuntaa ja sen pääkaupunkia Napolia. (ajomatka n. 245 km. n. 3 t.)
Pysähdymme matkan puolivälissä lounastamaan paikalliselle Lazion alueen viinitilalle. Nautimme tilan viinien lisäksi kevyen lounaan paikallisia antimia maistellen.
Aikataulusta riippuen, mahdollisesti kiertoajelu bussilla Napoliin saavuttaessa. Käymme Posillipon kukkulalla, josta avautuu kaunis näkymä Napolin keskustaan, merelle ja Vesuviukselle. Laskeuduttuamme alas Napolin keskustaan, näemme pitkän rantakadun varrella mm. Castel dell’Ovo-linnoituksen, Piazza Plebiscito-aukiolla Napolia pitkään hallinneen Bourbon-suvun palatsin, Palazzo Realen ja hoviteatteri San Carlon sekä Castel Nuovo-linnoituksn, paremmin tunnettu ’Maschio Angioina’-nimellä.
Majoittuminen keskustahotelliin. Illallinen omatoimisesti.

18.02.2020 Tiistai: Napolin Espanjalaiset korttelit ja Illalla ooppera San Carlossa

Aamupäivällä tutustumme Napolin sykkivään ytimeen, kaupungin Espanjalaisiin kortteleihin. Tämä on aluetta, joka välittää voimakkaimmin kaupungin aitoa vilkasta tunnelmaa. Korttelit saivat nimensä espanjalaissotilaiden kasarmeista, jotka sijaitsivat alueella, kun Espanja hallitsi Napolia 1500-luvun alusta 1700-luvulle. 1800-luvun lopulla, Belle Epoquen aikaan, alue oli Napolin yöelämän keskus, täynnä Moulin Rouge -tyylisiä tanssipaikkoja.
Espanjalaiset korttelit henkivät historiaa ja legendoja! Tärkeä paikka alueella on myös La Pignasecca -markkinapaikka samannimisellä kadulla. Markkinoilla on myytävänä vähän kaikkea, ruokatavaroista vaatteisiin, kenkiin jne. Markinnat henkivät aitoa paikallisväriä, paikalliset ovat uteliaita ja ystävällisiä, ja täällä voi niin halutessaan olla hyvinkin sosiaalinen.

Espanjalaisista kortteleista palaamme kohti Galleria Umbertoa ja Teatro San Carloa, näemme kuuluisan Caffé Gambrinuksen ja kauniin Piazza Plebisciton aukion, kävelemme kohti merenrantaa ja Castel dell’Ovo linnoitusta. Lähellä linnaa nautimme lounaan paikallisia napolilaisia ruokalajeja ja etenkin viinejä nautiskellen!
Illalla klo 20.00 oopperaesitys Bellinin Norma Napolin historiallisessa San Carlo-teatterissa. Teatteri on yksi maailman vanhimpia. Sen rakennutti v. 1727 Napolin kuningas, Bourbon-sukuinen Carlo I. Teatterinjohtajina ovat aikoineen toimineet mm. italialaiset tunnetut säveltäjät, Gioacchino Rossini ja Gaetano Donizetti.Norma: Libretisti Felice Romani ja säveltäjä Vincenzo Bellini olivat Normaa kirjoittaessaan uransa huipulla. Oopperaa hiottiin väsymättömästi, joten tuloksena oli paitsi erinomainen libretto, myös yksi hienoimmista italialaisen bel canto -tradition tuotteista. Normaa on pidetty myös yhtenä vaikeimmista ja arvostetuimmista sopraanorooleista, johon sisältyy mm. tunnettu aaria Casta Diva.

Gallia ja Rooma ovat sotatilassa. Druidipapitar Normalla ja roomalaisella Pollionella on salainen suhde ja sen seurauksena kaksi lasta, vaikka Norma on tehnyt selibaattilupauksen. Kun petokset ja salaisuudet alkavat paljastua, on ainoa vaihtoehto paeta-tai palaa roviolla. Meno-paluu teatteriin kävellen oppaan kanssa.


19.02.2020 Keskiviikko: Napolin tuomiokirkko ja San Severon kappeli

Napolin keskusta on sijoittunut todella laajalle alueelle ja siksi keskiviikkona jatkamme tutustumista Napolin vanhaan keskustaan ja erittäin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Aloitamme päivän ohjelman hieman myöhemmin, jotta oopperaillan jälkeen saamme nauttia rauhallisesti aamusta.

Keskiviikkona kävelemme ns. Decumano Maggiore-korttelin alueelle, jossa vierailemme kaupungin suojelypyhimykselle San Gennarolle omistetussa tuomiokirkossa. Via San Gennaro Armeno-katu on Napolin tunnetuin käsityöläiskatu; täällä myydään mm. jouluseimiä koristefiguureineen, mutta myös koristenukkeja, jotka esittävät italialaisia poliittikkoja ja jalkapalloilijoita!

  

Matkan varrelle jää yksi mitä kaunein nähtävyys: pieni mutta sitäkin kauniimpi San Severon kappeli, jossa lepää Giuseppe Sanmartinon koskettava marmoripatsas Cristo Velato (hunnutettu Kristus). Lounas omatoimisesti, iltapäivä vapaata.

Illalla nautimme yhteisen pizzaillallisen Napolin keskustassa! Napoli on pizzan syntymäkaupunki eikä mikään pizza ole parempi kuin yksinkertainan Margherita: tomaattikastiketta, puhvelinmozzarellaa ja basilikan lehti.

20.02.2020 Torstai: Napolista kohti Roomaa-Casertan kuninkaanlinna

Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut bussiin ja sanomme hyvästit Napolille. Päämäärämme on Rooma, mutta matkan varrella vierailemme mitä upeimmassa Reggia di Casertassa (n. 35 km. Ajoaika n. 1 t.).

Tätä Bourbonien 1700-luvulla rakennuttamaa linnaa on hyvällä syyllä kutsuttu ”Napolin Versailleksi”. Linna ja sen ympärillä oleva puisto on 1700-luvun tunnetun italialaisen arkkitehtin Vanvitellin suunnittelema. Puisto on sekä italialais- että englantilaistyylinen; suihkulähteet, patsaat, geometrisyys. Sisältä linna on barokkityyliä parhaimmillaan; juhlava kruunusali maalauksineen, lattiakuvioineen ja kultauksineen, yksityiskappeli, pinakoteekki ja juhlasali. Koska linna on aivan uskomattoman suuri, teemme osittaisen vierailun sisällä ja puutarhassa, aikataulumme puitteissa. Nautimme lounaan lähellä linnaa sijaitsevassa miellyttävässä ravintolassa.

Noin klo 14.00 matkamme jatkuu kohti Fiumicinon lentokenttää, jonne saavumme noin 2,5 t. ajomatkan jälkeen. Finnairin lento Helsinkiin lähtee illansuussa. Helsinkiin saavutaan heti puolen yön jälkeen.


Majoitus

ART RESORT GALLERIA UMBERTO**** Galleria Umberto I 83, 80132 NAPOLI. Tel. +39 081 19136220
Erittäin hyvällä paikalla, Napolin tunnetuimman ostosgallerian sisällä, 4.kerroksessa sijaitseva pienehkö putiikkityylinen hotelli. Sisustus koristeellista ja kaunista. Hotelliin mennään galleriasta pienehköllä hissillä. Hotellissa vastaanotto, baari ja oleskelutila, aamiaissali galleriaan päin. Huoneissa, joissa WI-fi, tv, ilmastointi, wc-kylpyhuone, minibaari. Ei suuria yleisiä tiloja. Aamiainen italialainen/napolilainen. Hotellista vajaa 100 m Teatro San Carloon. www.artresortgalleriaumberto.com

Lennot

Finnair: 17.2. Helsinki-Rooma 07:45-10:10 20.2. Rooma-Helsinki 19:45-00:20+1

Matkan hinta

1.493 € /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, yhden hengen lisä + 160 €


Hintaan sisältyy:
-lennot turistiluokassa veroineen, sis. 1 laukku ruumaan/hlö
-majoitus 2 h tai 1 h huoneissa
-ateriat Hotelliaamiainen 3 lounasta juomineen (vesi, viini ja kahvi) Pizza-illallinen juomineen
-kuljetukset yksityisbussilla
-retket ohjelman mukaan (kuulokkeet) sekä sisäänpääsyt -suomalainen opas ryhmän kanssa koko matkan ajan Italiassa -tarvittavat paikallisoppaat -Oopperaliput (Poltrona Oro) -Alv

Yleistä ja matkavaraukset

Ns lähtökirje ja e-lentoliput lähetetään kotiin noin 1 kk ennen matkan alkua. Matkaehdot tulevat varausvahvistuksen liitteenä. Ohjelma sitoumuksetta.

Vastuullinen matkanjärjestäjä SoileTours Oy
puh. 09-4129344 Kirkkotie 116a, 02570 Siuntio
www.soiletours.com anne@soiletours.com

SoileTours on Kuluttajaviraston hyväksymä rekisteröity matkanjärjestäjä Kuvi 40/89/MjMvU
Suomen Matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen SMALL 24995