1 Oopperan ystävän matka Marcheen 11-14.08.2018

Kuuluvuus

Radio Classicin FM taajuudet:

Fiskars 104,3 MHz 

Helsinki 92,9 MHz 

Hyvinkää 103,4 MHz 

Hämeenlinna 88,1 MHz 

Jyväskylä 96,2 MHz 

Kuopio 94,8 MHz

Lahti 107,4 MHz 

Oulu 99,6 MHz 

Pori 104,8 MHz 

Seinäjoki 107,4 MHz 

Tampere 92,2 MHz 

Turku 106,8 MHz 

Valkeakoski 90,3 MHz

Voit kuunnella Radio Classicia myös Radiot.fi-sovelluksen kautta tai alalaidasta löytyvällä soittimella.

Radio Classicin kaapelitaajuuksia: 

Tarkempaa tietoa kaapelijakelusta saa oman paikkakunnan jakelijalta tai taloyhtiöstä

Digiradiot: 

Icecast: https://stream.gbtimes.com/classic

Nyt soi

Beethoven Ludwig Van

Fantasia In C Minor For Piano, Chorus And Orchestr

Oopperan ystävän matka Marcheen 11-14.08.2018

Macerata & Rossini Ooppera Festivaalit - 3 upeaa estradia ja oopperaa - yhteistyössä Radio Classic 
La Traviata /Sferisterio Adina /Teatro Rossini - Sevillan Parturi /Adriatic Arena

Marchen maakunta sijaitsee Italian keskiosassa, Umbrian ja Toskanan maakuntien naapurissa. Maisemiltaan Marche muistuttaakin naapureitaan, mutta ’luonteeltaan’ alue on vielä aidompaa italialaista, tänne ei massaturismi ole vielä yltänyt. Marchen sisämaa koostuu kukkuloista ja kauniista pienistä kylistä ja linnoituksista- osa on peräisin keskiajalta ja siksi suojattu jykevällä suojamuurilla. Kukkuloiden rinteet ovat usein pullollaan viiniviljelyksiä; täältä tulevat mm. raikas valkoviini Verdicchio ja täyteläiset punaviinit Rosso Conero, Cupramontana ja Lacrima di Morro d’Alba. Maisemaa täydentävät maissi-ja vehnäpellot ja alkukesästä hehkuvan keltaisina kukkivat auringonkukkapellot!

Itäosa Marchen maakunnasta rajoittuu Adrianmereen ja sen samettisiin, pitkiin hiekkarantoihin joihin italialaiset itse suuntaavat kesäisin. Tarjonta matkailijalle ja varsinkin oopperan ystävälle on runsasta: Maceratan oopperajuhlat heinä-elokuun vaihteessa sekä monet merenrantakaupungit ja kylät antavat parastaan juuri kesä-aikaan! Lisätietoja: https://www.soiletours.com/ryhmaematkakalenteri

Matkaohjelma

11.08.2018 Lauantai: Tulo Bolognaan -La Traviata Maceratassa

Aamulento Bolognaan, jossa ryhmää vastassa opas Eliisa Niinimäki. Bussikuljetus Pesaroon ja majoittuminen hotelliin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen hetki lepoa ja oopperaan lähtijöiden kanssa keräämme energiaa upeaan Maceratan oopperailtaan ja Verdin La Traviataan.

Maceratan oopperajuhlien esityspaikka Sferisterio on rakennettu 1800-luvulla puolikaaren muotoon, ollen ainutlaatuinen rakennusarkkihtehtuuriltaan. Alunperin se toimi erään perinteisen italialaisen pallopelin pelauspaikkana. V. 1928 sferisteriolla järjestettiin ensimmäiset oopperajuhlat, jotka avattiin Verdin Aida’oopperalla. Monien oopperalaulajien mielestä Maceratan Sferisteriossa on paras akustiikka verrattuna muihin Italian ulkoilmateattereihin. Katsomoon mahtuu n. 2.800 kuulijaa.

Lähtö bussilla hotellilta Pesarosta noin klo 18.15, paluu puolen yön aikaan hotelliin oopperan jälkeen, jossa ollaan perillä myöhään yöllä. Jos ei lähde Oopperaan, niin ilta vapaa-aikaa Pesarossa.

12.08.2018 Sunnuntai: Rossinin Pesaro – ooppera Adina Teatro Rossinissa

Rauhallinen ja rento aamiainen hotellissa.

Aamupäivällä tutustutaan kävellen oppaan kanssa tähän italialaisten viehättävään kesälomakaupunkiin ja Gioacchino Rossinin syntymäkaupunkiin. Kaupungin sydän on Piazza del Popolo-aukio, jolla sijaitsee mm. erittäin kaunis Palazzo Ducale eli herttuanpalatsi. Rossini eli maestro näkyy Pesaron kaupunkikuvassa: Teatro Rossini-teatteri, Rossinin syntymätalo Casa Natale ja myös Konservatorio ovat kaikki Pesaron keskustassa. Kauniit kirkot Sant’ Agostino ja Santuario della Madonna delle Grazie koristavat ydinkeskustan katuja kuten myös mahtipontinen linnoitus Rocca Costanza.

Kaupunkikierroksen aikana käymme Rossinin syntymätalossa sekä kauneimmissa kirkoissa aukioloaikojen puitteissa. Nautimme yhteisen lounaan keskustaravintolassa Lounaan jälkeen omaa aikaa vaikka käydä uimassa altaalla tai meressä. Illalla ohjelmassa Rossinin Adina-ooppera joka esitetään Teatro Rossinissa. Lähdemme hotellista kävellen noin klo 18.45 kohti teatteria, paluu kävellen hotelliin oopperan jälkeen. Jos ei lähde Oopperaan, niin ilta vapaa-aikaa Pesarossa.

13.08.2018 Maanantai: San Marino – Sevillan Parturi Adriatic Arenalla Pesarossa

Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan kanssa puolipäiväretkelle San Marinoon, joka on maailman vanhin ja pienin tasavalta. San Marino sijaitsee korkean kukkulan laella, josta on kaunis näkymä ympäröivälle maaseudulle ja merenrannalle asti. Teemme kävelykierroksen keskustassa: näemme mm. Pyhälle Marinolle omistetun tuomiokirkon ja San Marinon hallintopalatsin, Palazzo Pubblicon. Kapeiden kujien varrella on lukematon määrä pieniä liikkeitä, joissa myydààn mm. elektroniikkaa, CD-levyjà, koruja, kosmetiikkaa, laukkuja, alkoholia ja suklaata sekä monenlaista matkamuistoksi sopivaa.

Yhteinen lounas nautitaan San Marinossa. Paluu hotellille klo 15 mennessä.

Illalla ohjelmassamme on Rossinin oppera Sevillan Parturi, joka esitetään suurella stadionilla Adriatic Arenalla (3km keskustasta) Kuljetus oopperaan ja takaisin hotelliin. Jos ei lähde Oopperaan, niin ilta vapaa-aikaa Pesarossa.

14.08.2018 Tiistai: Arrivederci Italia!

Aamiainen hotellilla. Aamupäivä aikaa nauttia vielä auringosta, rannasta tai käyskennellä kaupungilla. Jätämme tällä kertaa hyvästit ihanalle Marchelle ja puolilta päivin bussi noutaa ryhmän hotellista ja kuljetus oppaan kanssa Bolognan lentokentälle, josta lento Munchenin kautta Helsinkiin.

Lennot 
11.8.  Helsinki-Munchen  06:00-07:30
          Munchen-Bologna klo 08:10-09:10 

14.8. Bologna-Munchen  klo 16:50-17:55
         Munchen-Helsinki klo 19:45-23:10

 Majoitus

NAUTILUS FAMILY HOTEL***, Viale Trieste 26, 61100  Pesaro (PU).

Tel. +39 0721 30 275.

Pesaron keskustassa, meren rannalla sijaitseva lomahotelli, jossa 55 huonetta. Kaikissa huoneissa on wc-kylpy/suihku, puhelin, satelliitti-TV, ja ilmastointi. Osassa huoneista parveke ja merinäköala. Hotellissa american bar, ravintola, TV- ja lukusali, lämmitetty uima-allas, kattoterassi, 2 hissiä.

https://nautiluspesaro.edenhotels.it/

 Matkan hinta:   1.325 € /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, yhden hengen lisä + 138 €

 Hintaan sisältyy:

-lennot turistiluokassa veroineen

-majoitus 2 h tai 1 h huoneissa aamiaisella

-lounaat 11.8., 12.8. ja 13.8. + juomina, vesi, viini ja kahvi

-retket ohjelman mukaan
  Pesaron kaupunkikierroksella paikallisopas, kuulokkeet, sis.pääsyt mm. Rossinin syntymäkotiin

  San Marinossa paikallisopas, kuulokkeet, sis.pääsyt

-suomalainen opas Eliisa Niinimäki ryhmän kanssa koko matkan ajan Italiassa

-kuljetukset yksityisbussilla

-Alv

Valinnaiset oopperaliput:

Oopperalippujen ennakkoon varaaminen välttämätöntä.

 Macerata Opera Festival,

11.8. Verdin La Traviata 87/hlö Verde

Rossini Opera Festival,
12.8. Adina-Teatro Rossini 77 €/hlö Parvi B paikat

13.8. Sevillan Parturi-Adriatic Arena 127 €/hlö B sektori-paikat

Yleistä:

Ns lähtökirje ja e-lentoliput lähetetään kotiin noin 1 kk ennen matkan alkua.
Matkaehdot tulevat varausvahvistuksen liitteenä. Ohjelma sitoumuksetta. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä SoileTours Oy

puh. 09-4129344  Kirkkotie 116a, 02570 Siuntio    

www.soiletours.com anne@soiletours.com 

SoileTours on Kuluttajaviraston hyväksymä rekisteröity matkanjärjestäjä Kuvi 40/89/MjMvU.

Suomen Matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen SMALL 24995.